Få mer tid til dem rundt deg

Veldig mange nordmenn føler at jobb eller studier opptar mye av hverdagen. Det er for eksempel ikke uvanlig at en tar med seg jobb eller skolearbeid hjem, slik at det blir veldig lite tid til overs til dem som betyr aller mest. Veldig mange deltar også på fritidsaktiviteter etter arbeidstiden, som for eksempel trening eller andre aktiviteter. Så hvordan skal du klare å balansere en hektisk hverdag med familielivet?

Sett av tid

Dersom hele familien deltar på forskjellige aktiviteter på fritiden, blir det ofte vanskelig å finne tid til hverandre. Prøv likevel å sette dere ned en dag, og finn et tidspunkt i løpet av uken der alle har fri. Bli enige om å holde av en time eller to der dere kan finne på noe morsomt sammen. Dette trenger ikke å være noe avansert. Kanskje dere kan se en film sammen på TV, eller lage mat sammen? Dere kan også gå på en fjelltur eller dra på piknik utendørs. Finn en aktivitet som alle ønsker å delta på.

Legg bort mobil og PC

Et annet effektivt virkemiddel for dem som føler at de ikke får nok tid til familie og venner, er å kutte ned på skjermtid. Lag regler for deg selv, for eksempel som at «mobil etter klokken 19:00 er forbudt». Da kan du slappe av og fokusere på omgivelsene. Mange synes det er vanskelig å legge bort mobilen, nettbrettet eller PC-en, da «hele livet» er på de elektroniske duppedittene. Mange mener imidlertid at sosiale medier ofte kan være grobunn for frustrasjon og misnøye, da mange sammenligner seg selv med redigerte bilder av «perfekte mennesker». Legg derfor bort mobilen dersom det ikke er høyst nødvendig å ha den tilgjengelig. Du vil bli overrasket over hvor mye tid du plutselig har til overs. Dette er tid som kan brukes på menneskene rundt deg!

Dra på ferie sammen

En annen måte å få mer tid sammen med andre på, er å reise på ferie sammen. Når en er på ferie er det lettere å legge bort daglige vaner som spilling på mobilen og sosiale medier, da en er i en helt ny setting. Med nye omgivelser og ny energi, kan en finne på mange morsomme ting sammen. Dra på eventyr i naturen, sjekk ut noen spennende restauranter sammen eller besøk muséer, dyrehager og konserter. Slik er det mulig å tilbringe tid sammen, uten at det nødvendigvis føles påtvunget eller unaturlig.