Her på Grohelentorum.no finner du mye nyttig informasjon om livsstil, psyke, lykke og det som gjerne betegnes som «alternativt». Mange skremmes av det alternative, og mener det bare er tull. Det er selvsagt opp til hver enkelt å avgjøre dette, men vi mener at det alternative kan hjelpe deg å åpne mange dører. At noe er alternativt, betyr bare at det ikke har noen vitenskapelig dokumentert effekt. Det betyr ikke nødvendigvis at det alternative er usant. Det er tross alt ikke alt som kan bevises her i verden. Mange mener det finnes mer mellom himmel og jord enn hva vi kan dokumentere.

Hvem er vi?

Vi som står bak Grohelentorum.no er en gjeng som interesserer oss for menneskesinnet og livsstil. Sammen har vi laget denne bloggen for å kunne dele våre beste tips med deg som leser. Vi ønsker alle velkommen, uansett om du er opptatt av livsstil generelt, eller om du ønsker å teste ut alternative metoder for å oppnå indre ro. Vi mener alle har potensiale til å bli en bedre versjon av seg selv, enten det er ved hjelp av meditering, yoga, alternativmesser eller kvalitetstid med familien.

En guide til alternativmesser

Enten du interesserer deg for meditasjon, selvutvikling, klarsynthet, chi chong, krystallkuler, yoga eller healing, har du sannsynligvis troen på at dette fungerer. Så lenge du finner noe som fungerer for deg og gir deg glede i livet, er du utvilsomt på rett sted. Her på Grohelentorum.no kan du blant annet lese mer om alternativmesser rundt omkring i Norge, der du kan delta og lære mer om det alternative. Du trenger ikke nødvendigvis å praktisere verken healing eller å være klarsynt for å delta. Alle vil kunne inspireres av de nyttige foredragene, utstillingene og debattene som presenteres på messen.

Det arrangeres messer både i Bergen, Haugesund, Stavanger og en rekke andre norske byer årlig. Dette betyr at du ikke nødvendigvis trenger å reise langt for å finne en alternativmesse. Over hele landet finnes det mennesker som tenker nytt, og som gjerne hjelper deg med å gjøre det samme!

Om indre ro og hverdagslykke

Vi interesserer oss ikke bare for det alternative eller overnaturlige. Her på Grohelentorum.no kan du også finne mange gode tips til hvordan du kan oppnå lykke og indre ro. Bli bedre kjent med definisjonen på lykke, og få gode tips til hvordan du kan bli et mer lykkelig menneske. Det trenger ikke være så vanskelig – ofte er det bare enkle tiltak som skal til for å bli mer lykkelig. Visste du for eksempel at det å hjelpe andre kan gjøre deg mer lykkelig? Eller at trening kan gi en følelse av lykke? Det er ikke nødvendigvis slik at en trenger å vinne i lotto eller å gifte seg for å få en følelse av eufori og lykke. Hverdagslykke handler i stor grad om å se det positive – selv i de minste ting. Noen blir lykkelige av å kjenne lukten av blomster om våren, mens andre blir lykkelige av å donere bort penger til fattige barn på andre siden av jordkloden. Oppskriften på din egen lykke kan være vanskelig å finne, men med våre tips vil du kanskje komme i mål.

Vi ser også nærmer på viktigheten av å tilbringe tid med dem rundt seg. I dagens samfunn er det ikke alltid at tiden strekker til. Barna går på skole halve dagen, og når de kommer hjem venter kanskje lekser og fotballtrening. Det samme gjelder oss voksne. Mange kommer hjem fra en lang dag på arbeid, bare for å bli stående med matlaging, oppvask og høye tårn med skittentøy. Da er det fint å likevel kunne klare å finne tid til dem rundt seg. Ved å sette av noen timer hver dag, ukentlig eller månedlig, vil alle i familien kunne tilbringe tid sammen uten distraksjoner. Men hvordan skal du finne tid til dette? Her på Grohelentorum.no kan du blant annet finne tips til hvordan du får mer tid til overs. Det er kanskje ikke så overraskende at dette handler om redusert skjermtid. Ved å tilbringe mindre tid på mobil, PC, nettbrett eller foran TV-skjermen, kan alle i husholdet få mer tid til hverandre. I dagens moderne samfunn stjeler tekniske duppeditter mye av vår tid. Vi guider deg til en mer balansert hverdag med kvalitetstid til dem rundt deg. Finner du ikke tid til de rundt deg hver dag, skal du likevel ikke ha dårlig samvittighet. Vi vet at hverdagen er hektisk for de fleste, og at døgnet helst skulle hatt flere timer.

Meditasjon som et verktøy for indre ro

Vi i Grohelentorum.no mener at det finnes mange teknikker som kan hjelpe oss mennesker med å slappe av og finne indre ro. Eksempler på slike teknikker er yoga og meditasjon. Også pusteteknikker kan være effektive mot uro, angst og stress. Ved å meditere kan du lage rutiner som lar deg slappe av og få et mer balansert indre liv. Hvis du mestrer meditasjonsteknikker, kan du i stor grad eliminere ubehagelige følelser som plager deg til hverdags. Å mestre disse teknikkene kan kreve mye øvelse, og du blir ikke ekspert over natten. Mange gir opp etter kort tid, da de ikke merker noen effekt. Vi anbefaler deg å teste ut meditasjon mange ganger før du gir deg. Plutselig sitter teknikken, og du vil klare å bli kvitt uroen eller stresset du bærer på. Meditasjon kan handle om indre reiser, matra og lignende, noe du finner mer informasjon om på siden vår.

Vi guider deg!

Hvis du føler deg litt fortapt i jungelen av uttrykk, er det ingen grunn til å fortvile. Vi hjelper deg å nå dine mål ved hjelp av enkle og brukervennlige artikler og guider. Vi forsøker å forklare alt fra alternativmesser til meditasjon på en enkel og forståelig måte som passer alle. Lær mer om messer og seminarer, hverdagslykke, meditasjon og lignende på bloggen vår. Slik kan du få et mer balansert liv, noe som igjen kan gjøre deg til et mer lykkelig menneske.

Sjekk ut Grohelentorum.no hver gang du trenger litt inspirasjon!